Общината предупреди жителите на два района да затварят прозорците и да не излизат

Отровен дим обгърна няколко от кварталите на Пловдив заради пожар в складова база. Издадена беше заповед за гражданите да стоят по домовете си при затворени прозорци.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

 Пожарът обхвана 20 халета и площ от 5 декара в район „Източен” по обяд. Горяха бои, топло- и хидроизолации. При 1200 градуса температура, рухна покривът на най-тежко пострадалият склад. Осем екипа на пожарната участваха в овладяването на ситуацията.

 

 

По време на пожара Община Пловдив препоръча на гражданите от районите „Източен” и „Тракия” да затворят прозорците на жилищата си и да излизат навън само при крайна необходимост и с маски.

 

Следобед беше съобщено, че пожарът е потушен. Все пак два противопожарни екипа остават на място през нощта, за да контролират тлеещите огнища. В района на ул. „Батак” и ул. „Прохлада” продължава да се усеща задушлива миризма.

 

По настояване на кмета на район „Източен” Иван Стоянов в СУ „Пенчо Славейков” беше поставена измервателна станция, която ще остане поне 24 часа и ще прави замервания на въздуха. 

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

Репортер: Илиян Велков