Борисов: Горанов никога не е твърдял, че не познава Васил Божков

"Васил Божков е поредният богат българин, който се укрива от правосъдието и използва медиите за свои защитни тези". Така отговори финансовият министър Владислав Горанов на хазартния бос, който тази сутрин, след тримесечно мълчание, даде интервю от Дубай.

Пред бТВ Божков разказа, че три седмици е бил в затвор в емирствата, обвини премиера за съдбата на футболен клуб Левски и поиска оставката на Горанов. Телефонното интервю с Божков се проведе от Дубай. По думите му там той живее под наем, с пари от богати приятели, защото неговите сметки са блокирани. С него е и друг от обвиняемите  - шефът на "Левски" Георги Попов.

Повдигнаха нови обвинения срещу Васил Божков

Божков поиска оставката на финансовия министър, защото той трябвало да знае какво се е случвало в Комисията по хазарта.

"Не разбирам аргументите на господин Божков да иска моята оставка. Аз не нося вина затова, че негови служители, заедно с членове на Комисията по хазарта, са прилагали грешно закона, в резултат на което се дължат 700 милиона лева. Ако той е получил подобна консултация от мен да не си плаща данъците, нека го докаже, тогава ще понеса своята отговорност, не само политическа", заяви Горанов.

 

 

"Нямам никакви притеснения, всичките ми разговори с него са били свързани с дейността му като един от големите собственици на хазартен бизнес в България. И ви казах, най-честата тема за разговори с господин Божков е била свързана с настояване за изравняване на режимите на облагане с онлайн хазарта с този, който се организира наземно", обясни още финансовият министър.

Горанов: Прокуратурата възложи данъчни проверки на фирми, свързани с Божков (ВИДЕО)

Горанов добави, че днешното интервю на Божков прилича на други, давани от бизнесмени, които имат проблеми със закона.

За случващото се в "Левски" Божков пък обвини Бойко Борисов. Премиерът контрира, че не се меси, а всичко, което прави, е след молба на фен-клубовете.

"След две срещи на Герена с господин Божков през януари месец се взе решение, включително и по негово настояване, привържениците да се срещнем с премиера Борисов. На тази среща той ми се скара лично, че го плаша с протести. Сега, два-три месеца по-късно, Божков ме обвинява, че съм подлога на Борисов", заяви председателят на Националния клуб на привържениците на "Левски" Степан Хиндлиян.

Прокуратурата пусна разговори на Божков с бизнесмени (ФАЙЛОВЕ)

Божков отрече да има общо и с певицата ЛиЛана, която бе обвинена по друго дело за източване на евросредства. А един от свидетелите на обвинението срещу Васил Божков - Цветомир Найденов, коментира пред Gong.bg, че казаното от бившия му партньор е лъжа и манипулация. Не друг, а той притискал бизнесмени да прехвърлят дяловете си, а връзката му с Лиляна Деянова била публична тайна.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.