Тя е 14-ия шофьор, заловен в града пиян зад волана през последните 24 часа

Полицията в Пловдив хвана 1000 нарушители на пътя за едно денонощие. Сред тях са и 20 души, които са седнали зад волана пияни или дрогирани. А 20 от нарушителите са задържани - двама дрогирани и петима, в чиито коли са открити наркотици.

Полицията в Пловдив установи близо 1000 нарушители при специализирана операция

И в понеделник продължава полицейската акция за шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Куриозен е случаят на пияна жена, заловена с близо 3 промила алкохол в кръвта в неделя вечерта. Тя навлиза в насрещното движение на оживен пловдивски булевард, след което катастрофира. На любителско видео, направено минути след инцидента, жената е видимо неадекватна и не помни какво се е случило.

Друга жена също е заловена да шофира след употреба на алкохол. Тя обръща автомобила си на една страна. Случаят е от събота вечерта, а в кръвта й са открити 2,7 промила алкохол.

Пияна пловдивчанка преобърна колата си

Над 300 души са заловени с превишена скорост, част от тях са шофирали с между 80 и 100 км/ч над допустимата скорост.

 

 

"Справяме се с активни действия, насочени не само към движението, но и към добър обществен ред. Трафикът се нормализира след отпадането на част от мерките. Искам да подчертая, че продължаваме с активните действия", обясни инспектор Ботьо Гиргинов от "Пътна полиция" Пловдив.

Двама души загинаха на място в тежка катастрофа (СНИМКА)

През последните няколко дни в Пловдивска област са установени няколко водачи, които шофират след употребата на химически вещества. Към тях се предприемат всички мерки, които са описани в Наказателния кодекс, увери Гиргинов. Водачите с установени положителни проби за алкохол или наркотици се задържат. Ако откажат проба, то тогава се свалят номерата на колата, а спрямо шофьора се предприемат определените по закон процедури. Само в пловдивското село Брестовица през изминалата нощ са свалени номерата на 6 автомобила.

Масовите проверки на полицията продължават в цялата страна. Предстои прокуратурата да реши дали да повдигне обвинения на водачите, които са заловени пияни или дрогирани в Пловдив.

Репортер: Илиян Велков

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.