Единствената следа от 22-годишния Давид е активност в мобилно приложение за комуникация

Млад мъж от София е в неизвестност вече втори месец. Родителите му и полицията не спират да го търсят, но засега няма и следа от 22-годишният Давид Георгиев. Интересното е, че откакто е изчезнал, вайбърът му е бил активен няколко пъти. Дали самото момче е влизало или телефонът му е откраднат, никой не може да каже.

21-годишен младеж изчезна безследно в Стара планина (ВИДЕО)

Следите на Давид се губят в края на март. 22-годишното момче излиза на  разходка в квартал „Обеля”, където живее и повече не се прибира. Имал в себе си само 10лв. и външна батерия за телефон.

"7 минути след като излезе, аз го набрах по телефона и той беше изключен. Притесних се и излязох да го търся, обаче не го намерих", разказва майка му Невена. Същият ден Давид е обявен за национално издирване. Месец преди да изчезне, се преместил при баба си и дядо си, за да бъде по-самостоятелен.

"Дойде при нас за 3 дни и беше изпаднал в депресия. Казваше, че иска да изчезне, но не съм го взела на сериозно. Предполагам, че раздялата с приятелката му през януари му е повлияла", казва още Невена.

СТУДЕНИ ДОСИЕТА: Безследно изчезналите деца на България (ВИДЕО)

 Оттогава никой не го е виждал и чувал. По информация на МВР е тръгнал към  пещерата „Темната дупка” до Лакатник. Родителите му  го търсили и там, но не го открили. Направило им впечатление, че откакто е изчезнал, няколко пъти вайбърът на телефона му бил активен. Последно преди ден.

Заради многото постове, чрез които родителите търсят сина си, се появили и измамници.

"Първият път бяха едни, които искаха да даваме пари. Но аз се усъмних и веднага приключих разговора. Това беше някакъв сигнал, че е на пазара в кв. "Сухата река". Другият сигнал беше абсолютна гавра. Обадиха ни се от „Дружба”, че са го видели в много лошо състояние, крайно", споделя майката на Давид. Той бил по-затворен. Нямал приятели. Учил компютърно и софтуерно инженерство в Техническия университет.  Много обича да свири на китара, на пиано, да композира.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.