Бившите му съдружници отрекоха, а депутатът Валери Симеонов нарече твърденията „тъпотевини”

Васил Божков, срещу когото има 18 повдигнати обвинения и се укрива в Дубай, с нов пост в социалните мрежи. Той обяви, че Законът за хазарта е бил променен заради него срещу процент от печалбата за управляващите. Бившите му съдружници отрекоха, а депутатът Валери Симеонов нарече твърденията „тъпотевини”.

Нови обвинения за Божков в 7 престъпления

„Аз нямам никаква информация да се е случвало подобно нещо. Трябва да си търсите самия г-н Божков. Аз такива неща не съм говорил пред никой, не знам да има такива неща”, заяви Димитър Ганев, изпълнителен директор на „Национална лотария”.

„За мен това са поредица от лъжи и недоказани обвинения. Защото и аз, все пак, се занимавам с бизнес. Това са и поредните измишльотини, да не кажа глупотевини”, завяи Валери Симеонов. „Просто цялата схема е за глупави хора и за хора, които не се занимават с бизнес. Ти да имаш някакви постъпления, след това да ги извадиш и да изчезнат тези пари. Как ще стане това? По моя информация, когато се захванахме с подготовката на Закона - 20 % са между 200 и 300 млн. лв. Е как, откъде ще ги извади? След като са постъпили в банката, той трябва да ги изтегли от банката? А знаете, че тези суми веднага се следят, те се наблюдават”, каза Симеонов.