100 български компании получиха шанса да популяризират безвъзмездно дейността си

Във време на световната пандемия причинена от COVID-19, Нова Броудкастинг груп и Нетинфо създадоха специален фонд в помощ на малкия и среден бизнес, понесъл тежък удар през последните месеци. "NOVA възможност за теб" дава шанс за помощ на стойност 1 милион лева за популяризиране на 100 български компании. 

NOVA и "Нетинфо" подкрепят българските фирми с 1 милион лева

Кампанията предизвика огромен интерес и само за пет дни над 1000 фирми от цяла България кандидатстваха за фонда. 100-те избрани получават безвъзмездно рекламен пакет на стойност 10 000 лв., включващ излъчване на рекламен спот с дължина до 30-секунди в телевизионен ефир, както и позиционирането му в сайтовете на Нетинфо. Този месец започва и излъчването на кампаниите в ефир, а репортерът Лилия Мустакова разказа историите на няколко от одобрените бизнеси. 

„Лично аз се надявам наистина да успеем да компенсираме нулевите месеци, да успеем да постигнем годишните таргети. Най-голямата възможност всъщност е да се представим пред една друга група от клиенти, към които към момента не сме имали възможност да се таргетираме - именно телевизионния канал и групата Нетинфо", споделя Димитър Калинов - управител на фирма за дограма, аксесоари и услуги. Пандемията е навредила сериозно на бизнеса му и „NOVA възможност за теб” е втори шанс да бъде възстановено загубеното. 

Над 1000 фирми кандидатстваха за "NOVA възможност за теб"

В подобна ситуация се намира и Калоян Стоев, чиято компания в Стара Загора предлага българска био козметика. „Като българска фирма, която произвежда български продукти, досега не сме имали възможност да рекламираме в национален ефир, а това е една чудесна възможност да предложим и запознаем потребителя с продуктите си.”

Кампанията на NOVA и Нетинфо достигна и до Черноморието, където управителят на спа резорт Живко Трифонов се надява, че това лято българите ще предпочетат да почиват в родните курорти.

„Моментът е труден за всички. Туристическият отрасъл е сред най-засегнатите, както всички знаем. Икономическата криза е безпрецедентна, така че безвъзмездна подкрепа, при това под формата на реклама, е безценна. Кампанията „Заедно“ на служителите на NOVA стигна до над 500 семейства. Искам да благодаря на NOVA за чудесната инициатива. Тя ни дава страхотен шанс да презентираме продукта си пред широката ви аудитория и да покажем, че комплексът ни е наистина едно чудесно място за почивка.”

Фондът „NOVA възможност за теб“ е поредната стъпка, с която Нова Броудкастинг Груп затвърждава позицията си на социално отговорна компания. В условията на извънредно положение NOVA подкрепи и стартира поредица от кампании в помощ на борбата с пандемията, сред които "Заедно" на служителите на компанията, както и "Дарителите" на Новините на NOVA.