Лечебното заведение беше пред затваряне заради масовото заразяване с COVID-19 на медицински персонал там

Двама лекари не се поколебаха и станаха доброволци във видинската болница, въпреки масовото заразяване с COVID-19 на медицински персонал там. Болницата беше пред затваряне заради липсата на специалисти, защото повечето бяха под карантина.

Поискаха спешна помощ от държавата за дезинфекция на болницата във Видин

Доктор Васил Гронков от София е първият доброволец, дошъл да помага във видинската болница, където 45 медицински служители са заразени с COVID-19. Откликва на призива за медици и защото е родом от този край и изпитва носталгия към него.

Д-р Гронков е на новото си работно място само от две седмици. Първо бил в спешното отделение, но сега се грижи за заразените с коронавирус.

Военни започнаха дезинфекция на болницата във Видин (ВИДЕО)

„Не ме притеснява този факт. Аз съм работил с особено опасни инфекции и знам как да се пазя“, обясни той. А от болницата се надяват още лекари да последват неговия пример.

„Имаме нужда и от лекари, и от медицински сестри. Във връзка със ситуацията, която вече отшумява, много от сестрите бяха в пенсионна възраст и част от тях подадоха молби за напускане. По никакъв начин не могат да бъдат спрени. Това си е тяхно право, но техните места остават незаети, което затруднява работата“, обясни д-р Ивета Найденова, прокурист на МБАЛ „Света Петка“ – Видин.

Като доброволец, на доктор Гронков му е осигурена безплатна квартира.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.