28-годишен мъж е задържан по случая

16-годишно момче почина след побой в София. Тялото му е намерено късно снощи в квартал „Димитър Миленков”. По случая е задържан 28-годишен мъж, повдигнато му е обвинение, съобщиха от прокуратурата.

В четвъртък около 22:00 часа дежурният полицейски служител от 8-мо Районно управление е забелязал на камерите за постоянния видеоконтрол необичайно раздвижване в района на кв. „Димитър Миленков”. На място са изпратени полицейски екипи, които намерили тялото на тийнейджъра. На място е извикана и Спешна помощ. Екипът само е констатирал смъртта на момчето. 

Веднага е започнало разследване. Пред съдия са разпитани четирима души. В последствие единият от тях е задържан и привлечен като обвиняем за причинена смърт по непредпазливост, но след умишлено нанесена средна телесна повреда. Той е 28-годишен мъж, който вече е осъждан.

Според разследващите обвиняемият нанесъл удар с юмрук в гърдите на пострадалия - в слънчевия сплит. В резултат на това настъпила остра сърдечна недостатъчност, довела до рефлекторна смърт.

Работата по случая продължава.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.