Служителите на реда проверяват за шофьори без колани, мотористи без каски и водачи, които возят деца без специални столчета

Акция на "Пътна полиция" в цялата страна. Униформените с масови проверки по пътищата заради засиления трафик и зачестилите нарушения.

След като видели стотиците нарушения, регистрирани само за няколко дни, от Пътна полиция решили, че трябва да се направи полицейска акция. С акцент – предпазните средства.  Не малко обаче оказва се са шофьорите, които забравят за колана, каската или детското столче.

А санкциите – за шофиране без колан или предпазна каска – 50 лева и 6 контролни точки. Ако в колата има дете, което не е в предпазно столче, то глобата за водача отново е 50 лева.

Така  - по време на проверката, на която присъствахме и ние, нямаше нарушители без предпазни средства. Не малко обаче се оказаха онези, на които униформените връчиха фишове за превишена скорост. В един от случаите се стигна и до взимане на книжка.

Нова акция на КАТ срещу нарушителите на пътя

„За цялата 2019 година на територията на страната ние сме установили 89 500 нарушения на водачи и пътници. На тях сме наложили и санкции с фиш и сме издали наказателни постановления. Това са хора, които са управлявали МПС-та, возили са се в автомобили без поставени предпазни колани. Сред тях има и мотоциклетисти без каски. В тази статистика влизат и водачи, които са превозвали деца без те да бъдат поставени в специални столчета. Глобата за водачи, които не ползват обезопасителни колани и каски е 50 лева и им се отнемат 6 контролни точки“, обясниха от КАТ. 

Акцията продължава до 10 юни. Униформените поясниха, че през това време ще се следи и за всички други нарушения на пътя.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.