На другите два ще бъдат построени предпазни стени

Премиерът Бойко Борисов инспектира третия лъч на метрото в София, който предстои да бъде пуснат до края на лятото.Той беше придружен от столичния кмет Йорданка Фандъкова, финансовия министър Владислав Горанов и министъра на транспорта Росен Желязков, заедно с изпълнителния директор на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев.

"Фантастично! Подземен град. Август месец ще влезе в експлоатация. За 31 август е сигурно, ние настояваме за 15-ти, но за 31 е сигурно, защото дотогава трябва да минат абсолютно всички тестове. Другата част от Красно село до Горна баня след две седмици ще е в същия вид, започват тестовете, така че него - в края на годината. По време на социализма имаха 4 км тунели на две места по два. Откакто 2005 захванахме ние, 42 км метро - всеки километър средно е с близо 200 милиона по-евтин", коментира премиерът.
 

 

 

След като качиха в един от новите влакове на метростанция "Красно село", инж. Братоев обясни, че на Запад един километър метро излзиа около 150 млн. евро, докато у нас - около 40 млн. Борисов заяви, че "когато някой каже думата корупция, веднага ги свалям в метрото". С идеята, че с едни и същи влакове в Европа и в София, както и един и същи инсталации, разликата в сумите е огромна. И допълни: "Като дам тази цифра и спират да говорят".
 

 

 

Докато се возеха към метростанция "бул. България" Йорданка Фандъкова обяви, че на старите линии от метрото ще бъдат изградени предпазни стени, каквито има и на третия лъч. Те са предназначени да преотвратяват падане на мотрисите, било то умишлено или не. Инспекцията продължи към метростанция "Хаджи Димитър".

 

 


Линия 3 ще се движи по следния маршрут:  бул. "Ботевградско шосе" – бул. "Владимир Вазов" – Център – жк "Овча купел”.

 

 

Очаквайте подробности

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си