Той е категоричен, че ДПС не предлага съвместно управление с ГЕРБ

„Предсрочни избори не са възможни, не биха били и полезни. Ние сме изразили нашето негативно отношение към тази коалиция, но в интерес на гражданите и на страната е след тази криза е правителството да завърши мандата си и след това да се проведат редовни избори”. Това заяви в предаването „Здравей, България” депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Томислав Дончев: Не трябва земеделският министър да подава оставка

Той е категоричен, че няма как Движението и ГЕРБ да управляват заедно. "Останах с впечатление, че вицепремиерът разбра анонса на ДПС като "да плеснем с ръце и да се прегърнем. Искам да успокоя всички участници на политическата сцена, че ние не предлагаме това", каза депутатът след участието на Томислав Дончев в предаването. 

Цонев припомни, че тезата на ДПС за програмно, ускорено развитие на страната движението защитава поне от три години насам. „ Развивали сме в парламента тази наша теза за програмно, догонващо развитие. ДПС не предглага да плеснем с ръце и да се прегърнем, нито всички да бъдем в управлението. Нашето предложение да има една програма с ускорено икотномическо развитие с два или три приоритета", каза народният представител.

Цонев: Намален ДДС на детските стоки ще помогне срещу демографската криза

Той даде за пример обединението на всички политически сили, дори и на БСП, преди години за членството ни в ЕС и НАТО. В момента, по думите му, сред тези приоритети за ускорено развитие на страната трява да бъде демографският проблем, образованието, зелената икономика, високите технологии. "В момента се изпълнява програма за демографския проблем, която спокойно можем да я поставим в графата "ала-бала", завърши Цонев.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.