Той обяви, че строежът на "Алепу" предизвиква съмнения у хората, независимо от становището на институциите

Строителството на плажа „Алепу” трябва да се спре, обяви вицепремиерът Томислав Дончев. Според него обратното решение ще се отрази на доверието на гражданите в държавата и институциите. А днес от архитектурното бюро, което е проектирало конструкцията, дадоха своите обяснения.

Вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че строежът на "Алепу" предизвиква съмнения у хората, независимо от становището на институциите.

Нова проверка на плаж Алепу

„За щастие прокуратурата проверява и ако някой е извършил нещо незаконно надявам се да понесе отговорността, но това е глупавото. То е очевидно,че има стълбище,очевидно е че има асансьорна шахта , очевидно е че става дума за стаи. Нелепи са опитите някой да ни убеди,че това е само подпорна стена. Това е грозното.

А бивш общински съветник обясни, защо  е гласувал против продажбата на терена. „Няма и 1% свлачище”, казва той.

Бардуков е един от петимата от общо 16 общински съветници, които не подкрепят предложението на тогавашното управление на община Созопол теренът да бъде продаден.

Днес в телефонен разговор бившият кмет Панайот Рейзи отказа да коментира продажбата на терена и настоящия строеж.

Екоактивисти протестират срещу строежа на плаж Алепу (ВИДЕО)

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов също критикува строежа. „Трябва да намерим като изпълнителна власт начин да се спре останалото строителство, защото това е подигравка с обществения интерес и със законите също, въпреки че са спазени”, каза той.

А днес архитектурното бюро „А енд А архитекти”, с основател Ангел Захариев, съпруг на външния ни министър, излязоха с официално съобщение. В него те казват, че се строи курортно селище, което заради свлачището се прави на два етапа - противосвлачищна конструкция и същинското селище. Категорични са, че има свлачище, което е регистрирано от Геозащита - Варна. Определят като абсурдно твърдението, че свлачището може да се активира умишлено. Подобни проекти също така не били прецедент, а световна практика.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.