Десетки шофьори решиха да платят глобите си, за да нямат проблеми на границата

Отново огромни опашки пред столичния КАТ. Този път основно от шофьори, които бързат да платят глобите си, за да нямат проблеми на границата. Както вече ви информирахме, чрез нова система на граничните пунктове започват да се проверяват всички водачи и пътници за дължимото към пътна полиция.

От „Пътна полиция” обясниха днес пред NOVA струпването на шофьори в КАТ с три фактора. Единият е желанието на нарушителите да си платят бързо старите задължения, защото скоро ще пътуват в чужбина. Отделно обаче много книжки изтичат скоро и сега е моментът за подмяната им. Честата дезинфекция на сградата също оказвала влияние. А на всичкото отгоре днес в КАТ с часове чакаха и шофьори, които са си платили санкциите, но системата на "Пътна полиция" не е отчела това и не могат да пътуват в чужбина.

От понеделник: Няма да можем да напускаме страната, ако не сме си платили глобите към КАТ

Новината, че водачи и пътници не могат да напуснат страната, докато имат неплатени актове и фишове, предизвика и първото сериозно струпване на хора пред КАТ от месеци насам. Основно от шофьори, които вече всъщност не дължат нищо на Пътна полиция.

Въпреки многократните опити на някои шофьори да разрешат подобни казуси в миналото, и днес им се наложи да се редят на опашка. Димитър Димитров продал автомобил преди 5 години. Оттогава три пъти му връчват фиш за превишена скорост, въпреки че не е карал колата. „В момента, ако спра на границата, пак този фиш е на мое име. Просто аз дължа някакви 400 лева за нещо, което аз не съм го направил. Управител съм на фирма, Вдруги ден тръгвам за чужбина, на границата какво да правя? Кой ще дойде да ми плати тези нерви и разправии? Мисля, че не е коректно”, коментира той.

НОВИ ПРАВИЛА НА ГРАНИЦАТА: Ще ни връщат ли за неплатени фишове и актове?

Оказва се и че единственият начин да разбереш дали и какви неплатени глоби имаш, е да отидеш в „Пътна полиция”.Пътни експерти настояват да се направят спешни промени, за да не се образуват опашки. „Да се даде възможност във всички общински и държавни услуги, където си вадиш паспорт или си сменяш шофьорска книжка, там да бъдат връчвани тези наказателни постановления. Там да се връчват, за да може да не се струват на границата хора и да стават километрични опашки”, каза Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

ЗАД ГРАНИЦА САМО С ПЛАТЕНИ ГЛОБИ: Кога ще ни връщат от пунктовете?

Обсъжда се и вариант за въвеждането на пос терминали в патрулките на пътниците полицаи, за да могат шофьорите да плащат на място санкциите си, когато ги спрат на пътя.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.