През 2014 година младият мъж решава, че трябва да запълни свободното си време с благородна кауза

Той подарява животи. И е почетен донор на Русия. От 2015 година досега 27-годишният Константин Школяр е дарил 31 литра кръв за деца, които се лекуват в Детския център по хематология в Москва.

Прокуратурата призова всички магистрати да дарят кръв

През 2014 година младият мъж решава, че трябва да запълни свободното си време с благородна кауза. Провокира го трагедия, която се случва две години по-рано. В нощта на 6 срещу 7 юли 2012 година при ужасно наводнение в Крим семейството на Константин губи всичко. Но получава помощ от напълно непознати хора от различни краища на страната. След този момент руснакът започва да дарява кръв и да спасява човешки животи. Иска да помага и по време на пандемията с коронавируса, но самият той претърпява операция.

„Днес се завърнах след половин година пауза. Трябваше да ме оперират от апандисит. Стана изненадващо”, сподели Константин. 

Наблюдава се спад на кръводарителите

„Вярвам, че по време на пандемията е още по-важно да помагаме, за съжаление моето здравословно състояние не го позволяваше. Исках да звънна на приятели, които също могат да станат кръводарители и да ги помоля да помогнат в тези трудни времена. Щастлив съм, че отново мога да помагам, както през изминалите години”, каза още мъжът. 

Константин успява да привлече съмишленици. Но има още една мечта.

„Мечтая за нещо много простичко. Искам да си направя татуировка. Но преди това искам да даря кръв 100 пъти. Защо ли? Защото след като се татуирам, няма да мога да дарявам кръв една година. Ще ми е много трудно. Затова съм си поставил тази цел – 100 кръводарения и след това ще отдъхна за година и ще си татуирам Спондж Боб със „Звездната нощ" на Ван Гог за фон.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си