Движението между селата Лютидол и Ребърково е спряно изцяло

Тапи и задръствания заради новата организация на движение в Северозапада. Това се налага, защото се изгражда скоростният път Мездра– Ботевград. Движението между селата Лютидол и Ребърково е спряно изцяло, а трафикът се пренасочва през Искърското дефиле и прохода „Петрохан“. Тировете, които пътуват за София, минават през Прохода,  а тези от София към “Дунав мост” 2 - през Искърското дефиле.

Затварят част от Е-79 до ноември

Изключително натоварено е движението през прохода „Петрохан“, след като камионите над 12 тона бяха пренасочени да минават през него. Още в първите часове имаше аварирали камиони и тирове, които трудно взимаха завоите.

Километрични колони от леки и тежкотоварни автомобили задръстиха прохода в посока София след село Гинци. Проблеми имаше и на изкачване на прохода. Камион беше закъсал, а движението се регулираше от „Пътна полиция”.

За шофьорите на леки автомобили също е проблем разминаването с камионите в завоите. А хората в селата преди и след прохода „Петрохан“ са притеснени от тежкотоварния трафик.

Терзийски: Част от ремонтите на АМ "Тракия" трябва да завършат до края на юни

Главният път Е-79 ще бъде затворен до средата на месец ноември. Шофьорите, които преминават през прохода „Петрохан“ и през Искърското дефиле, да се сдобият с търпение и да спазват ограниченията.