Водният атракцион се намира в парк "Възраждане"

Първият аквапарк в София отваря врати. Водният атракцион се намира в парк "Възраждане"  и обединява 5 открити басейна, зона за релакс и редица други атракциони.

За да бъде факт първият по рода си общински аквапарк, Столична община е минала през тежки съдебни битки.

„Тази цялата зона беше приготвена за кражба на имотите. Едни от най-апетитните и прекрасни имоти в София. Първият общински комплекс, с който си струва да се гордеем”, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

София ще има общински аквапарк

Епидемията от коронавирус забави отварянето, но от днес 25-метровият закрит басейн е готов да посрещне първите си посетители. На всеки ще се мери температурата и в коридор ще плуват до 4-ма души.

„Предприети са всички необходими мерки да се разделят потоците, да се дезинфекцира непрекъснато, за да може хората да се чувстват безопасно и да спортуват”, каза още Фандъкова.

Няма държавна институция, която да проверява аквапарковете

Комплексът предлага и промоционални цени.

„Първите 100 посетители, които закупят едномесечна карта ще имат 20 % отстъпка, а първите 100, закупили тримесечна карта ще ползват 30% отстъпка”,  каза Димитър Шивачев, изпълнителен директор на „Софийски имоти”.

Всеки посетител ще може да ползва и спа център със сауна, парна баня и солна стая.

Той ще бъде отворен когато разреши министърът на здравеопазването, когато отпаднат мерките.

Аквапаркът разполага с 5 външни басейна, пързалки и летен бар, които ще заработят в началото на юли. Водният атракцион ще ползва и минерална вода от находището "Баталова воденица".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.