Това увери управителят на ВиК дружеството Борислав Иванов

Водната криза в Перник приключва до дни. Това заяви управителят на ВиК дружеството Борислав Иванов. В язовир "Студена" се е събрала достатъчно вода и режимът в Перник може да бъде отменен. На този фон обаче се задълбочава кризата с водата в Радомир.

Близо 8 месеца части от Радомир все още са на воден режим. Хората от квартал „Гърляница” имат вода по  7 часа в денонощието.

Задълбочава ли се водната криза в Радомир?

Близо 50 % от водата се губи още преди да стигне до домовете на хората. Причината - компрометирания довеждащ водопровод от станция „Опалово”.  Има изготвен проект за смяна на тръбата, последната дума обаче е на регионалното министерство. „От министерствата отговарят, да си изготвим проект, след като се направи холдинга ще бъдем финансирани. Проекта е готов, колко ще струва 8 милиона”, коментира кметът на града Пламен Алексиев.

 „Поне три месеца трябват да се избере фирма изпълнител, поне 6 месеца за самото изграждане. Това е дълъг период в който хората не могат да останат без вода”, коментира Борислав Иванов, управител на ВиК – Перник.

Започват тестовете на новия водопровод към Перник

Задълбочаващата се водна криза повишава напрежението сред жителите на града.  А кметът отговори: „Ако това ги  удовлетворява ще поема вината, но няма как аз да съм като Господ да пускам и да спирам вода”.

Алтернативен източник на вода в града няма, след като станция „Крапец” беше затворена в края на миналата година. Според местната администрация с отпадането на режима в Перник, станцията трябва да заработи, за да не остане градът на сухо през летните месеци.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.