Вижте какво казаха вуйчото на Георги Игнатов - Илиян Георгиев и Диана Иванова – приятел на семейството

В сряда обвиняемият за убийството на Георги в Борисовата градина през 2015 г. - Йоан Матев, за първи път застана пред съда без белезници. Причината е, че от април е под домашен арест. По-леката мярка за неотклонение на Матев предизвика протестно мирно шествие пред Съдебната палата в София. Въпреки изминалите години и липсата на белезници на ръцете, Матев отново запази мълчание пред медиите в съда.

Йоан Матев се изправя пред съда заради убийството на Георги в Борисовата градина

„Не сме притеснени за това, че няма да има справедлива присъда. Вярваме, че ще има такава. Това, което искаме, е възможно най-бързо делото да приключи с присъда. Вярваме, че Йоан Маетв е извършителят. Има абсолютно категорични доказателства за това”, коментира Илиян Георгиев, вуйчо на убития Георги.

„Настояваме за максимално наказание за престъплението. Тъй като той е бил непълнолетен през 2015 г., това са 12 години затвор”, посочи още той.

5 години от убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина

„Действията му обаче не са били съвсем като на непълнолетен и за това се говори по-малко - защо например един 17-годишен излиза от вкъщи с нож, вместо с учебниците си”, коментира Диана Иванова, приятел на семейството на жертвата.

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.