Една година по-късно - ще ескалира ли отново напрежението в Габрово?

Преди една година в Габрово имаше масово недоволство, след като трима души пребиха служител в хипермаркет. Оказа се, че мъжът им е направил им забележка. Напрежението тогава ескалира и заради още един случай от същия период, когато рецидивист преби служителка в заведение. 37-годишният мъж беше осъден на една година затвор, но преди три месеца излежа присъдата си и се върна на местопрестъплението, за да си отмъсти.

Около 15.00 ч. във вторник, в заведението на Владо Денизов, мъж отправя заплахи към собственика. Мъжът е познат на персонала – това е рецидивистът, пребил жената на габровеца, преди една година в същото заведение. Причината - тя отказала да му сервира алкохол.

Съдът остави зад решетките мъжете, нанесли побоя в Габрово

Тогава случаят нашумя, тъй като в същият ден други млади мъже пребиха служител в хипермаркет, а габровци излязоха на улицата да протестират. 37-годишният нападател беше осъден на една година затвор, ефективно, за нанасяне на лека телесна повреда.

„Лежал е една година, но не си е взел поука. Няма достатъчно правосъдие. Мисля, че за деянието си трябваше да лежи поне три години. Хващат ги, пускат ги набързо и те се мислят за недосегаеми”, казва той.

За щастие съпругата на Денизов не е в заведението, когато бившият вече затворник се появява там. Свидетел на изстъпленията става готвачката, която е изплашена от действията на 37-годишният Светослав Борисов.

СПАЗЕНО ОБЕЩАНИЕ: Бегълците от затвора в Рим се върнаха

След като отправя заплахи, рецидивистът се отправя към друго място – обществена пералня за химическо чистене. Там чупи прозорците на входа с ръце, заради което се озовава в болница. 

„Аз веднага сигнализирах в полицията. Пуснал съм жалба и в прокуратурата”, каза Владо Денизов. Той и персоналът му се надяват, че и този път рецидивистът ще си получи заслуженото.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.