Проверяващите влезли в спор с мъж, застъпил се за жена без билет

Пореден сблъсък в градския транспорт. Скандалът се разиграл в автобус 11 в София в четвъртък следобед между контрольори и пътник, застъпил се за жена без билет. Видео от случката се появи в интернет.

„Дочух голяма дандания. Имаше няколко мъже – проверяващи, които бяха застанали до една жена. Нямах идея какво се случва. Стигнах до разговор с господата, за да се идентифицират. Единият от тях дойде от другия край на рейса и се опита да ми вземе телефона. Оттам нататък влязохме в пререкания”, обясни Георги Георгиев, автор на видеото.

„Имало е двама пътници без редовен превозен документ. В момента, в който започва процедурата за санкционирането им, се намесва г-н Георгиев. Основата на конфликта е снимането с телефона, което контрольорите не желаят да се случва”, поясни Алексей Фикинчев, ръководител на отдел „Контрол по редовността на пътниците” към Центъра за градска мобилност.

Той допълни, че пътниците без билет не са глобени заради намесата на Георгиев. Фикинчев е категоричен, че до този момент няма оплаквания от контрольорите, заснети във видеото.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.