Те имат интерес правителството да не изкара мандата си, коментира вицепремиерът

„Наближават изборите и някои политически сили или кръгове, които имат интерес правителството да не изкара мандата си, организират компромати. От начина, по който се използват тези неща, няма никакво съмнение, че става въпрос за добре организиран компромат”. Така вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов коментира скандала със снимките от спалнята на премиера Борисов.

В предаването „Карай направо” Каракачанов обясни и защо се удря премиерът.

„Ако събориш премиера, събаряш и правителството”, обясни Каракачанов. „Целта на активното мероприятие е да създадеш внушение. Не съм съгласен, че го има само в учебниците на КГБ. Във всеки един учебник, по който обучават, която и да е служба по света, терминът е активно мероприятие”, заяви още той. Целта на компромата до известна степен била постигната.

Каракачанов допълни, че разследването ще покаже дали снимките са автентични, защото може и да са монтаж.

„България е малка държава, нещата стават известни много бързо. Няма как да има скрито покрито, особено при такава акция”, смята още вицепремиерът.

Според него най-голямата заплаха за държавността в България е конфликтът между институциите. „Има моменти, когато те трябва да са на принципна позиция, а не да разсъждават кой какви негативи и кой какви поражения ще понесе”, смята Каракачанов.

Според него „НСО е малко излишна като структура”.

„Охраната на VIP персоните по света се извършва от специализирани структури в полицията, а не от дублираща специална служба.Аз лично не ползвам НСО. Ползвам си колите на министерството на отбраната”, заяви Каракачанов.  

„Карах 2 години и половина като зам.-председател на парламента, без да ползвам специална кола, специална охрана, буркани. Какъв е смисълът подобни неща да се ползват от депутати, от министри? Всяко министерство има гараж със служебни автомобили”, заяви Каракачанов.

Като военен министър той коментира и модернизацията на армията. Каракачанов отговори на политическите си опоненти, които призовават средствата за модернизация да бъдат пренасочени към социално икономически мерки.

„Няма държава с развита икономика без сигурна армия, която може да изпълнява своите задължения по Конституция. Кой инвеститор ще инвестира в държава, която би била лесна плячка за всеки? А ние го виждаме, че България се намира в географски регион, в който конфликтите са отвсякъде”, заяви Каракачанов.

За предложението за доброволческите отряди, което не беше подкрепено от ГЕРБ, Каракачанов каза: „Точната дума е, че ни предадоха”.

„Реакцията на ДПС явно ги подплаши, че това ще предизвика някакви критики, било от посолство, било от чужбина”, каза лидерът на ВМРО. „Не става въпрос едни хора да се съберат кой с каквото има и да тръгнат по улиците да тормозят някого. Законът е следният – там където Областната дирекция на полицията прецени, че на дадено място има засилени прояви на битова престъпност, може да създаде подобни доброволни формирования. Когато колегите ни от ГЕРБ ва 12 без 5 обърнаха палачинката, това ни подразни и се почуствахме предадени”.

Цялото предаване гледайте във видеото

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.