Прокуратурата с призив да се върнат неправомерно взетите пари

Банкомат в центъра на Разград пускал суми, далеч по-големи от заявените за теглене. Случаят е от лятото на миналата година. А Прокуратурата, чрез записи от камерите, е установила кои са хората, теглили пари. Някои от тях са използвали машината многократно.

За да бъдат избегнати тежки съдебни процедури и строги наказания, окръжният прокурор на Разград призова хората да върнат надвзетите пари и даде срок от един месец.

„Зареждането на банкомата към конкретната банка е станало през юли миналата година. Банката е проявила съобразителност и е извикала хората, които са теглили пари неправомерно. Тези, които са проявили разум, са върнали дължимото, а онези, които не са пожелали да платят, са посочени в сигнал до Икономическа полиция.” Това заяви за „Здравей, България” окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

Той добави, че при заявени 100 лв. на банкомата, той не може да разпознае техния номинал. Вместо 5 банкноти по 20 лв., пускал 5 по 50 лв.

„Банкоматът е технически изправен, но хората, които са го зареждали, са проявили несъобразителност. Те са разменили касетите на 20 и 50-левовите банкноти. Общата изтеглена сума е доста голяма. Важното е, че хората имат различен прочит на ситуацията. Някои се ядосват, че не са разбрали за този банкомат по-рано, а други са върнали цялата сума”, добавя Тодоров.

По думите му около 17-18 души са се върнали да теглят пари няколко пъти. Служителка на друга банка използва банкомата и установява повредата. Именно тя предупреждава управата на институцията, че в машината има проблем.

Повече по темата гледайте във видеото

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.