Само за час и половина в сряда сутринта камера засне 11 нарушения

Опасен пътен участък в Сливен. Последната жертва там е възрастна жена, блъсната на пешеходна пътека. Жители от квартала настояват участъкът да се обезопаси. От началото на годината там са станали 8 инцидента с 8 пострадали. При последния е имало и жертва - 83-годишна жена. 

Петима пострадаха при катастрофа край Костинброд

Опасният участък се намира на бул. „Стефан Стамболов” в града. От сряда сутринта там е поставена камера за скорост, която отчете 11 нарушения за около час и половина.

„Майка ми е пресичала на пешеходната пътека, шофьорът е идвал отгоре и я помел. Кръстовището е много оживено и би трябвало да има светофарна уредба или кръстовището да бъде обезопасено по друг начин”, разказа в „Здравей, България” Юлия Георгиева, дъщеря на починалата 83-годишна жена.

В деня на трагичния инцидент още двама са загинали при катастрофи в града.

 

„За първи път получаваме искане за изграждане на светофар в този участък. Имаме генерален план за движението в Сливен, който не предвижда светофарна уредба тук. Ще разгледаме предложението в комисия и ще излезем със становище дали е необходимо изграждането на такава”, каза заместник-кметът на града Румен Иванов.

Той допълни, че предстои ремонт на булеварда и може да се направи още един „легнал полицай” за намаляване на скоростта. 

Подробности по темата гледайте във видеото

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.