4 служителки са карантинирани

Заради болен служител няколко гишета в КАТ- Пазарджик спряха временно работа с граждани. Звеното за регистрация, пререгистрация и бракуване на автомобили от сряда сутринта не работи.

Една от служителките на гишетата е дала положителна проба за коронавирус. Три нейни колежки, които работят в същото помещение, но на съседни гишета, са карантинирани и така целият отдел е затворен. Сградата беше повторно дезинфекцирана. Ситуацията предизвика недоволство, тъй като десетки граждани бяха върнати.

Удължават извънредната епидемична обстановка (ВИДЕО)

Между 40 и 50 души на ден минават през звеното за регистрация на автомобили в КАТ- Пазарджик. Заразената служителка не е хоспитализирана. Най-вероятно заразата е тръгнала от гражданин, който преди дни е дошъл в КАТ, за да регистрира автомобила си.

Проверяват работници, завърнали се у нас от кланицата огнище на коронавирус в Германия

„Това са служители, които са своебразно на първа линия. Те обслужват гражданите, които имат нужда от административни услуги. А сега може да се отчете и завишение на броя на хората, които са пристигнали от чужбина именно с тази цел.”, каза пред NOVA говорителят на ОД на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

 

 

Опашки отново имаше и пред Паспортната служба в Пазарджик. След като миналата седмица там бяха открити 12 служители с коронавирус, в сряда работиха само две от шестте гишета.

ПОРЕДЕН РЪСТ: 130 са новите случаи на коронавирус у нас

Най-вероятно и гишетата на КАТ ще останат затворени и в четвъртък.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.