Тя ще е в сила от 1 юли

Електроразпределителното дружество ЧЕЗ ще извърши извънредно отчитане на електромерите на клиентите си. Причината  - определенянето на новите цени за електроенергия от КЕВР, които ще са в сила от 1 юли. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Вандали потрошиха електрически стълбове край София

„Графикът за отчета  ще бъде публикуван на сайта на ЧЕЗ в понеделник. След тази дата, информация за графика на извънредното отчитане може да се получи също в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ и на денонощната телефонна линия 0700 10 010”, обясниха от там.

За да се обезпечи бързото и качествено отчитане на електромерите, компанията ангажира допълнително 336 служители. Всички отчетници ще работят с удължено работно време на 1 юли. „Поради физическата невъзможност всички електромери да бъдат отчетени в един и същ ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени”, допълниха от ЧЕЗ.

Семейство от Перник плаща рекордни сметки за ток, а стои "на свещи"

За гарантиране на максимална коректност при фактуриране на консумираната електроенергия, клиентите имат възможност сами да отчетат показанията на електромерите си към 30 юни 2020 г. Самоотчитането е по желание и не отменя извършването на месечен отчет от страна на дружеството.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.