Легендата в борбата за битката на семейството му с COVID-19

„Съгласих се да приема поканата за предаването ви, защото искам да обясня, че ситуацията не е толкова страшна, колкото изглежда. Чувствам се добре и имах леко висока температура. През зимата изкарах грип, който почувствах доста по-тежко от този вирус. Най-важно е да се реагира навреме и да потърсите лекарска помощ.” Това заяви за „Здравей, България” легендата на българската борба - Симеон Щерев.

Николай Щерев е в критично състояние с коронавирус (ВИДЕО)

Той коментира и състоянието на сина си – Николай. „Той потърси лекарска помощ, едва когато вече не можеше да диша. Тренираше до последно и смяташе, че това е една обикновена настинка”, каза Щерев.

 

 

Легендата е на мнение, че синът му е направил грешка, че е продължил да тренира активно, когато е почувствал първите симптоми на заболяването.

И Симеон Щерев с коронавирус

Треньорът на Русия смята, че синът му Николай се намира в ръцете на големи професионалисти. Той изказа искрени благодарности към всички лекари, намиращи се на първа линия в борбата със заразата. „Поклон пред всички лекари”, каза Щерев.

По думите на треньора, съпругата му също е имала много леки симптоми и се чувства добре. „Не усещам нищо притеснително. Чувствам се абсолютно здрав. Бил съм на много места и не знам как може да съм се заразил”, завърши Щерев.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК