Това съобщиха от РЗИ

57 души от завод в Смолян са дали положителни проби за коронавирус. Тествани са около 230 служители.

В завода за производство на авточасти „Хроновски” работят общо 750 човека. Всички те ще преминат PCR тестове. 

COVID-19 в Министерството на енергетиката

Първоначално седем служители са дали положителни проби, след което ръководството на предприятието решило да тества всичките си служители в лаборатория в Пловдив.

Заводът не работи от петък, но от утре работата ще бъде възстановена при строги противоепидемични мерки. Ще се спре служебният транспорт, защото се смята, че именно там може да е плъзнала заразата.

„Спрели сме транспорта, защото смятаме, че оттам е дошла заразата. Ще стимулираме да идват с личен транспорт. Осигурили сме шлемове, дезинфекция, два изхода”, заяви мениджърът на завода Костадин Христов.

66 нови случая на коронавирус у нас за денонощие

Направена е пълна дезинфекция на предприятието, спрени са няколко поточни линии, издадени са предписания за засилени противоепидемични мерки, вече има осигурени шлемове за работа на самите работници.

„В ситуацията, в която се намираме, каквото и да направим, гаранции за опазване няма. Затова сме склонни да ги оставим да работят, защото ако чакаме момент, в който всички работници до един ще бъдат здрави, просто в скоро време не съм сигурна, че ще дойде този момент”, заяви д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ-Смолян.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.