Президентът ще изчака първо съдът да се произнесе

Президентът не бърза с отстраняването на съветника си Пламен Узунов, иска първо да изчака съдът да се произнесе. Това стана ясно от думите му в град Козлодуй, където е на посещение.

Според Радев прокуратурата нарушава закона и взема страна в политически игри. Президентът каза, че държавното обвинение дори е тенденциозно към неговите съветници и затова той не бърза с конкретни решения, докато съдът не реши.

Президентът с нова остра реакция

Според него важно да има независима експертиза за автентичността на добилите напоследък популярност записи, включително и последните. В тази посока, според Радев, заинтересована е дори прокуратурата.

 „В един от записите името на главния прокурор лично се споменава като възторжен фен на премиера. Записите наистина са тревожни, защото ако се установи тяхната автентичност, това показва и на лицето на Европа кой как управлява. Аз се надявам лично, че приоритетите на премиера не са интригите”, заяви Радев.

„Не бързам със своите действия и по отношение на г-н Пламен Узунов. Ако вярвах в безпристрастността на прокуратурата, щях много бързо да взема най-лесното решение за неговото отстраняване”, каза Радев.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.