По какви правила можем да се завърнем от южната ни съседка

От 1 юли влизането в Гърция ще става само през граничния пункт „Кулата”, съобщиха от гръцкото министерство. Също така Гърция въвежда за всички пристигащи граждани попълването на специален онлайн формуляр. Необходимо е документът да бъде попълнен най-малко 48 часа преди влизането в страната, тъй като толкова е времето за генериране на задължителен QR - код.

Има ли проблеми за пътуващите в Гърция?

Какво обаче се случва с тези, които са заминали за южната ни съседка преди да бъдат въведени новите правила? Какви са условията, за да се върнем обратно у нас?  По какъв начин сънародниците ни, които работят в южната ни съседка, могат да се приберат в България за отпуската си? Това са само част от въпросите, които наши зрители ни изпратиха.

Няма ограничения за влизащите в България леки коли и автобуси, съобщават от „Гранична полиция”.

Гърция с нови изисквания за почиващите в страната (ФОРМУЛЯР+ИНСТРУКЦИИ)

Припомняме, че всеки гражданин трябва да попълни декларация при влизане в страната. Тя е въведена със заповед на здравния министър във връзка с извънредната епидемиологична обстановка. В нея гражданите попълват трите си имена и страната, от която пристигат. Чрез тази декларация пътуващите удостоверяват, че нямат симптоми на COVID-19, нито са контактували със заразен.

Влизането от България в Гърция - само през един граничен пункт

За гражданите, пристигащи от Гърция, не се налага задължителна 14-дневна карантина.

От Външното ни министерство препоръчват да се използва ГКПП ,,Кулата-Промахон”, тъй като предстои да бъде обсъден редът за преминаване на българо-гръцката граница.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си