Главният прокурор коментира и разпространени от държавното обвинение съобщения между Бобоков и Prezident - Rumen Radev

„Божков сега е канонизиран от медиите, свързани с подсъдимите Донев и Прокопиев. Докато хора като Божков, Бобоков и други се канонизират, ще живеем така, както живеем в момента. А такива хора се канонизират, не защото са харесвани, а защото плащат”. Това заяви главният прокурор Иван Гешев при посещението си в Гоце Делчев след спецакция срещу битовата престъпност, проведена в града и близки села.

 

 

По повод кореспонденцията, водена от обвиняемия Пламен Бобоков, Гешев заяви, че „наблюдаващите прокурори решават дали ще бъдат или не повдигнати обвинения по конкретни дела”. Днес Спецпрокуратурата публикува снимки от съобщения, които Бобоков си е разменял с потребители, записани в телефона му като Prezident - Rumen Radev и Desi Radeva. Самият обвиняем заяви в интервю за bTV, че е водил кореспонденция и с премиера Бойко Борисов. Гешев бе категоричен, че трябва да се установи дали всички въпросни съобщения са предмет на престъпление.

Гешев за Прокопиев: Ако Брендо си основе два сайта, не трябва ли да бъде разследван? (ВИДЕО)

„По същество обвиняемият е признал едно нещо: че съществува задкулисие и той участва в него, че има някаква паралелна държава, което всъщност прокуратурата иска да прекрати”, каза главният прокурор.

"Аз не съм видял какво е извадил обвиняемият Бобоков, тъй като не следя творческата дейност на обвиняеми и подсъдими лица. Обвиняемите и подсъдимите могат да си излагат различни версии. Например за това, че са били дисиденти и са почнали от Магурата - аз не помня Желю желев и Петър Дертлиев, мир на праха им, да са почнали от Магурата. Могат да излязат и с версия, че са водили протестите срещу мръсния въздух в Русе. Други излагат някакви теории за джуджета… Недай Боже, да стигнем и до „Десетте малки негърчета” на Агата Кристи – макар че това вече е неполиткоректно заглавие и не знам защо го цитирах. Това, което ще кажа, е дали ще бъдат повдигнати обвинения или не по конкретни досъдебни производства, решават конкретни наблюдаващи прокурори. Това съм го повторил безброй пъти", каза главният прокурор.

„Който трупа знания, трупа и печал”. Откакто съм главен прокурор, съм натрупал много знания и много печал. Трябва да разберем, че докато не се прекъсне връзката между олигарси, подсъдими, медии и политически партии, ние няма да живеем добре. Те крадат вашите пари най-вероятно… Трябва да прекратим и това хора със стотици милиони да си купуват медии, политици, партии и какво ли още не”, коментира още Гешев.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си