Решението е на ръководството на комплекса

Всички нощни заведения в курорта  „Албена” се затварят от днес по решение на ръководството на комплекса. Целта е да се избегне и най-малкият риск от заразяване с COVID- 19, предаде БГНЕС.

От началото на сезона тук се прилагат изключително строги мерки за опазване здравето на туристите и персонала.

Според директора на комплекса е изключително трудно да се спазва дистанция в увеселителните заведения при силната музика и висок градус на настроението.

При какви условия ще работят клубове, барове и дискотеки?

„Да, ще има загуби, но пък ще се радваме, че правим превенция за здравето на персонала ни, за здравето на нашите гости", заяви директорът Пенев.

Едва 2500 са българските и чужди туристи към момента в комплекса, който е с капацитет от 16 500 места. Ръководството не може да прогнозира какви ще са резултатите от сезона, но се старае да привлече още почиващи.

„Цената на чадър е 1 лв., цената на шезлонг е 1 лв. за всички приходящи гости и няма задължителна консумация. Мога да кажа само, че цената на бирата варира от 2,50 до 3,50 лв.", каза директорът.

Към момента в Албена работят 8 хотела, като поетапно ще се отварят и други. Мениджърският екип се възползва от мярката 60/40 в сектор „Туризъм”, за да запази персонала си.