Ще бъде направен обиск на кабинета му в негово присъствие

Секретарят на президента - Пламен Узунов, е задържан по разследването за търговия с влияние. В момента от Спецпрокуратурата го водят към президентството, за да направят обиск на кабинета му в негово присъствие. Това разкриха за NOVA източници от разследването.

От обвинението бяха лаконични и казаха само, че на този етап има две задържани лица. Официална информация се очаква малко по-късно.

Бизнесменът Пламен Бобоков е задържан

По-рано е бил задържан и бизнесменът Пламен Бобоков, научи NOVA от свои източници. Адвокатът му Ина Лулчева потвърди, като заяви, че според нея повторният му арест е незаконен. По думите ѝ Бобоков е задържан за 24 часа по Закона за МВР, въпреки че срещу него има друго разследване.

Прокурори влязоха в президентството (СНИМКИ)

Тази сутрин прокурори влязоха в президентството. Претърсени бяха два кабинета, иззети са документи, а на двама висши служители на администрацията на президента е отнет достъпът до квалифицирана информация. По непотвърдени данни става въпрос именно за секретаря на президента - Пламен Узунов, както и за съветника по сигурност и отбрана Илия Милушев. 

„Действията са по две отделни досъдебни производства. Едното е на Военно-окръжната прокуратура, а другото е дело, с което всички са запознати – касае престъпно сдружение за търговия с влияние”, обясни главният прокурор Иван Гешев от Габрово. 

„По едно от делата на Военно-окръжната прокуратура, съветник на президента предоставя доброволно материали с гриф по Закона за защита на квалифицираната информация и твърди, че си ги е намерил в касата. Логично е разследващите да видят какво още има в тази каса”, каза Гешев.

Претърсени са два кабинета, свързани със съветник и със секретар на президента (ВИДЕО)

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.