Преди седмици той даде положителна проба за коронавирус

 Шампионът по борба Николай Щерев загуби битката с коронавируса. Той беше в тежко състояние в болница, а преди това баща му Симеон Щерев също беше заразен, но се излекува.

Спортистът е починал в три часа тази сутрин във Военномедицинска академия. Няколко седмици той е бил на апаратно дишане, но в крайна сметка лекарите не са успяли да спасят жинвота му. Синът на бившия национален треньор Симеон Щерев си отиде едва на 33 години. Той беше приет в болница в средата на юни в тежко състояние. Щерев е и един от най-младите, които губят битката с коварната болест.

Симеон Щерев: Не чакайте да се размине, потърсете лекарска помощ навреме

Николай Щерев тръгва по стъпките на известния си баща и става състезател по борба. Кариерата му минава през националния тим, а най-големият му успех е Златния пояс от турнира "Дан Колов" през 2011-та година.

Новината за смъртта му покруси всички големи в борбата. Николай оставя две деца сираци. „От малък израсна при нас, защото Симо беше треньор, състезател при нас и то световен шампион. Беше упорит за мен. Готвеше се, стана шампион на клуба”, коментира Александър Томов, президент на клуб по борба „Левски”.

Николай Щерев е в критично състояние с коронавирус (ВИДЕО)

А амбицията му е била да прилича на прочутия си баща. „Да постигне все пак успехите на баща си, който има достатъчно големи успехи, не само като състезател, а и като треньор”, допълни Томов.

Щерев напуска тепиха, но се връща отново през 2018-та година и става държавен шампион. „Аз като започнах да тренирам, започнах да изглеждам по-добре. И да се харесвам повече, това също допринесе.Понеже имам две деца, да съм някакъв пример за тях, а не да съм някакъв тулуп да гледат и да не могат да се гордеят с мен”, разказа тогава пред Ива Софиянска – Божкова борецът.

Не успява да изпълни друга своя мечта. Положителна допинг-проба слага край на кариерата му. Коварното заболяване отложи игрите в Япония. Сложи край и на живота на шампиона по борба.

Екипът на NOVA изказва искрени съболезнования към семейството и близките на Николай Щерев!