Те са задържани на границата с Турция

Близо половин милион предпазни средства дарява Агенция „Митници” на Министерството на здравеопазването. Предпазните средства са задържани на българо-турската граница и се намират в складовете на митниците. По-голямата част от тях са ръкавици - около 400 000, както и около 50 000 маски. Това не е първото дарение от задържани на границата предпазни средства към Министерството на здравеопазването.

„На митнически пункт „Капитан Андреево” тази година, от началото на пандемията до момента, са задържани над 1 500 000 артикула.  По-голяма част от тях се задържат в товарни автомобили, там където има различна групажна стока и вътре са укрити предпазни средства - кутии с маски, ръкавици, шлемове и други. Когато човек пътува за съседна Турция, връщайки се в България не трябва да носи търговски количества предпазни средства”, каза Диана Маркова от Агенция „Митници”.

Въпреки че по-голямата част от тези предпазни средства са задържани сред други стоки, укрити в товарни автомобили, все пак има и такива, които са били пренасяни от куфарните търговци.

Репортер: Димитър Иванов

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.