От началото на пандемията болницата не е въвеждала данни за пациентите с коронавирус

Областният управител на Пловдив поиска оставката на директора на карловската болница д-р Христо Пелев. Причината - системни нарушения. От началото на пандемията болницата не е въвеждала данни за пациентите с коронавирус в Националната информационна система. 

Напрежението изостри и пост в социалните мрежи на единствения инфекционист в COVID-отделението д-р Анета Милушева. Тя е принудена сама да обгрижва 33-ма пациенти, част от които са в различни сгради на болницата. Липсват и медицински сестри.

В същото време управителят заяви, че до две седмици ще осигури още двама лекари и ще събере разпръснатото отделение на един етаж. 

„Има някаква съпротива от Инфекциозното отделение да не се качи горе в новото COVID -отделение. Когато те се качат горе и командировам другите, ще е по-лесно и ще има кой да се грижи”, обясни д-р Христо Пелев.

„Считам, че в полза на населението и в полза на целия лекарски екип на карловската болница е компетентният орган - Общински съвет Карлово, както и неговият представител – кмет, да намерят решение или за неговото временно отстраняване и назначаване на друг управител, или същият да бъде сменен, за да гарантираме качеството на здравните услуги в цялата община”, каза областният управител на Пловдив Дани Каназирева. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.