Лекарите се готвят за новата вълна

Болниците в Англия се подготвят за нова вълна от хиляди заразени в следващите няколко седмици. Лекарите и медицинските сестри обаче споделят, че вече са много изтощени. 

Само в едно от лечебните заведения в страната 600 лекари и сестри вече са болни или са се самоизолирали. Тези, които продължават да работят, се оплакват от изключителна умора и стрес.

„Все още ни държи адреналина. В този момент като погледна назад ми изглежда като кошмар. Изтощени сме и ще бъде борба”, каза Кели-Ан Гърни, сестра в интензивно отделение.

СТРОГА КАРАНТИНА: Глобиха англичанин, отбил се на чай в дома на приятел

В една от болниците в Дерби четирима лекари вече са изгубили битката с болестта. Премиерът Борис Джонсън обяви, че броят на приетите в лечебно заведение в Англия се увеличава с хиляди и почти достига пика на първата вълна.

„Безпокоя се повече, отколкото при първата вълна. Борим се на няколко фронта. Мразя войните, но точно така се чувствам сега. Разчитаме на служителите да имат енергия и концентрация и през цялата зима”, каза д-р Магнус Харисън, директор на болница в Дерби.

Великобритания тества широко достъпно лекарство срещу COVID-19

Новината за възможна успешна ваксина носи известно облекчение сред лекарите и служителите в болницата. Въпреки дългите смени, те казват, че борбата продължава.

„Правили сме го и преди, ще го направим отново. Трябва да се подкрепяме един друг и ще преминем и през това”, смята Кели-Ан Гърни.

По последни данни, случаите на коронавирус във Великобритания са повече от 1 милион и 200 хиляди.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.