По план цените ще са съобразени с особеностите на отделните региони по света

Новата ваксина срещу коронавируса ще се продава по-евтино в по-бедните страни. Това стана ясно от изявление на германската компания, която разработва ваксината, заедно с американския гигант „Пфайзер”.

Недоверието към ваксините може да попречи на битката срещу срещу COVID-19

Германците казаха, че планират да продават ваксината по-евтино, отколкото излиза производството й. По план цените ще са съобразени с особеностите на отделните региони по света.

"Посрещнахме новината за ваксината с радост. Дано всичко това свърши скоро. Досега съм се тествал три пъти и в момента чакам резултата на съпругата ми, която е била контактна със заразено лице. Вече ни дойде до гуша", заяви Валантен Лафонтан, учител от Париж.

ЕК: Няма да има достатъчно ваксини за европейците преди 2022 г.

"Готов съм да се ваксинирам, няма проблем. Доверявам се на хората, които са направили ваксината и не мисля, че ще представлява някаква опасност", категоричен е студентът Ромaн Ерни.

По-късно днес Европейската комисия ще обсъжда подписването на договор с двете компании. Очаква се Европа да поръча до 300 милиона дози от препарата, който още не е минал всички тестове и не е в производство.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.