Как да изберем най-подходящото за нас устройство

Телевизията е един от най-утвърдените начини на забавление в наши дни. Тя е и основните начини, чрез които получаваме информация. След развитието на радиото и неговото десетилетно господство, идва ред на телевизията, която се превръща в следващото голямо ново нещо, свързващо целия свят. В наши дни вече разполагаме със смарт телевизори, които правят гледането на предавания и филми максимално реалистичнo и приятно за сетивата.

История на телевизията

Преди телевизията хората са се забавлявали с кино. То е предшественикът и първа стъпка по пътя към смарт телевизори и висококачествени аудио-визуални устройства. През 1894 г., малко след като се запознават с кинетоскопа на Томас Едисон и Уилям Дикинсън, братята Люмиер успяват да патентоват т.нар. кинематограф -  първия компактен апарат за кино изображения, който далеч не е това, което имаме в наши дни. Първата в света прожеция е с дължина 46 секунди и е проведена на 21 март 1895 г. в Париж.

Телевизионният апарат е представен по-късно през 1920 г., но уредът е бил напълно механичен. По-късно, в годините след края на Втората световна война, телевизорът започва да се появява и в домовете на хората в своята характерна форма. Макар и скъпо удоволствие, чието бъдеще е било неясно, устройството бързо се превръща от технологично чудо в ежедневно забавление.

Във времето, изминало оттогава, технологиите преминават през революции и обрати, за да се стигне до появата на т. нар. днес смарт тв.

Първият смарт телевизор с „интелигентна“ система е получил патент през 1994 г. Масовата поява и въвеждане на устройствата обаче се случва в първото деетилетие на 21 век. 

Защо да притежаваме смарт тв

Защото това е устройство, което не само предлага целия информационен поток от тв канали, но и достъп до интернет под различна форма – предплатени телевизии, достъп до интернет канали и уебсайтове, връзка със съвременни конзоли за видеоигри... приложенията са десетки, а смарт телевизорът започва да се доближава все повече до мобилните умни устройства.

Удобство

Технологичните възможности на смарт телевизора са неоспорими. Но нека не забравяме и възможността му да се вписва в интериора на дома. Огромен плюс е, че изборът е по ваше желание, а пазарът предлага огромно разнообразие. За щастие дебелината на смарт устройствата е едва няколко сантиметра и не е нужно да им осигуряваме огромно пространство, както беше някога с по-обемните телевизори с кинескоп.

Качество и връзка с интернет

Съвременните модели смарт телевизори предлагат изключителна детайлност на картината, която създава още по-невероятно изживяване. В същото време, вашият смарт тв може да притежава и wi-fi връзка с интернет. По този начин ще имате постоянен достъп до интернет уебсайтове, видео канали и друг вид видео и аудио съдържание. Наличен е и WLAN модул, с който лесно се свързвате и с домашната мрежа от други устройства.

Как да изберем смарт телевизор

Със сигурност по-новите модели предлагат много по-детайлно и качествено изображение, както и функции. Също така е важно да съобразите размера на бъдещия ви смарт телевизор с пространството, което можете да му отделите у дома. Помислете и за начините за свързване с интернет и други устройства. Колкото по-безжично се случват нещата, толкова по-удобно ще направите киновечерта у дома незабравима

Не забравяме и за марката, която в случая е категорично важна. Доверие печелят брандове, които имат дългогодишна история в разработката на смарт телевизори. Всички знаем кои са те.