В момента в града присъствено обучение провеждат децата от първи до четвърти клас

Родители влязоха в час и поеха обучението на децата заради болни учители. Добрият пример е от Бургас, където шестима родители се отзоваха на призива на директора на основно училище „Васил Априлов”. 11 от общо 52-ма учители там са в болнични. Сега на тяхно място застават родителите.

Таня Петрова е майка на дете във втори клас в същото училище. Прочела призива на директора за доброволци, които да заместват болните преподаватели и в момента вече преподава на „Първи А” клас.

На училище по график. Изцяло присъствено - само 1 клас

„Знам колко е трудно да работят онлайн и затова предпочитам да са тук, на място в училище-Буквално, когато прочетох призива на госпожа Стефанова аз й се обадих и казах,че аз съм готова”, заяви Таня Петрова.

До  призива се стигнало след като 11 от общо 52 преподаватели заболели. Само след няколко часа били необходимите заместници сами я потърсили.

„Шест от нашите родители се оказа, че имат необходимата квалификация  и възможност да подпомогнат училището в този момент”, посочва Марияна Стефанова,  директор на  ОУ „ Братя Миладинови”.

Решават дали маските в час да станат задължителни

Трима от тях  вече са поели класовете, чиито класни ръководители са в болнични. Другите трима са в готовност да започнат работа по заместване веднага.

„Две момиченца имам, които учат в това училище. Винаги съм разчитала на учителите. В крайна сметка и те трябва да разчитат”, заяви Катерина Христова,  майка.

Столично училище пусна и по-малките деца онлайн

В момента, в Бургас  присъствено обучение провеждат децата от първи до четвърти клас. Учениците от пети до седми клас учат дистанционно.Родители на най-малките приветстват идеята.

„Защото е хубаво децата да ходят на училище.Едно е да си сред учениците си, при учителите да се преподава материала, друго е вкъщи.Нищо общо.Понеже моето момченце си счупи ръката и знам, бяхме вкъщи, аз му помагах,съвсем различен е когато беше вкъщи и когато е на училище”, категорична е Севдана Стоянова, родител.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.