Той оглавяваше Детското отделение в местната болница

Още един уважаван лекар загуби битката с коронавируса. Почина началникът на Детското отделение на болницата в Гоце Делчев - д-р Костадин Камбов. 

След смъртта на доктор Милан Първанов, празен вече е и кабинетът на доктор Костадин Камбов. Той е поредният лекар, който загуби собствения си живот в името на пациентите и лекарския дълг.

„Д-р Камбов беше принципен човек и страхотен лекар. Отличаваше се със своята всеотдайност към медиците и семейството си. Загубихме невероятен колега, не знам как ще продължим работа в тази обстановка”, сподели д-р Ангел Тонгов. 

Медицинската сестра Марияна Тънгълова посочи, че д-р Камбов е изградил от лекарския колектив едно семейство. Той успял още да превърне детското отделение в предпочитано място за лечение.

 

 

След смъртта на доктор Камбов детското отделение на болницата в Гоце Делчев остава с недостатъчен брой персонал и затова решението на ръководството е да го преструктурира в място за лечение на пациенти с коронавирус.

„Повечето от нас работят в COVID-отделението, защото нуждите в момента са такива. Персоналът е малко, а натовареността голяма, но наш дълг е да продължим да работим за хората и да помагаме с каквото можем”, категорична беше Тънгълова.

„В момента в болницата са настанени около 90 души с коронавирус, при разрешение за 76”, обяви началникът на МБАЛ „Иван Скендеров” д-р Петър Филибев.

Само за последното денонощие новозаразените в град Гоце Делчев са 30.

Повече гледайте във видеоматериалите.  

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.