Десетки се разписаха в съболезнователна книга, поставена в БТА

Символично възпоменание за генералния директор на БТА Максим Минчев тече във сградата на държавната агенция. 

Десетки се разписаха в поставена съболезнователна книга в негова памет. Всеки, който желае да изкаже почитта си, може да го направи до 17.00 часа.

СНИМКИ ОТ ВЪЗПОМЕНАНИЕТО ВИЖТЕ ТЕК

„Обществото и българската журналистика губят голям човек и професионалист, който оставя отпечатък върху агенционната журналистика в България”, каза президентът Румен Радев, който заедно с вицепрезидента Илияна Йотова отдадоха последна почит на генералния директор на БТА, предаде БГНЕС.

"Ще го запомним като човек с широки познания, с ясна визия за развитието и независимостта, най-вече на този бранш в журналистиката. Като човек с голям кръгозор, с доброта и отзивчивост", заяви държавният глава.

От своя страна вицепремиерът Йотова каза, че с нея освен професионалният път ги свързва и приятелството.

"Загубихме една от емблемите на българската журналистика, невероятен професионалист, колега. В личен план загубих един много голям приятел", каза тя и подчерта, че в бъдеще време има намерение да предложи инициативата на Минчев да събира медиите на едно място да бъде именувана на него и тя да продължи.

Слагат съболезнователна книга за Максим Минчев в БТА

В БТА дойдоха още кметът на София Йорданка Фандъкова, колеги, партньори и приятели на Максим Минчев.

"Максим ще го запомня не само аз, а всички които работят тук с неговата човешка доброта и благородство. Той беше щедър човек. Във всяко нещо, което правеше влагаше много страст, желание. Може би затова агенцията много се промени. Голяма загуба, голяма беда", заяви неговият заместник и вр.изпълняващ длъжността му Борислав Чалъков.

По думите му агенцията е станала такава, каквото трябва да бъде - независима, обективна и честна, и тези принципи ще продължат да съпътстват работата ѝ в бъдеще време.

Почина генералният директор на БТА Максим Минчев

Бившият генерален директор на Българската национална телевизия Константин Каменаров също поднесе цветя и написа своите редове в книгата-споменик. "Ще го запомня с усмивка, с култура, с много знания, с добронамереност. Много прекрасен, много мъдър човек, много умен човек, който много ще ми липсва", каза Каменаров и подчерта, че Минчев е бил голям талант и професионалист.

"Беше от хората, които истински вярваха в онези принципи, които правят журналистиката по-смислена, по-вярна, по-пълноценна. Има защо да го наречем пазител на журналистиката", добави още той. 

Максим Минчев си отиде на 15 ноември на 67-годишна възраст. 

IN MEMORIAM: Генералният директор на БТА Максим Минчев

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.