Двамата са на първа линия в София и Монтана

27-годишни близнаци - брат и сестра, станаха доброволци в COVID-отделения. Двамата са лекари и вече са на първа линия в борбата с вируса - в Монтана и в София.

Те са млади, току-що завършили и борещи се за живота на хората с най-новата зараза в света. Всеки ден близнаците рамо до рамо приемат болката, страха и оплакванията на своите пациенти с коронавирус.

„По време на 15-дневния престой на 27-годишно момче му се роди дете. За съжаление обаче баща му почина”, сподели д-р Петър Ангелов – уролог, доброволец в МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ в Монтана.

„За всяка загубена битка думата не е „натъжава”, просто ме сломява и всеки следващ път е по-трудно да се изправиш и да продължиш“, каза д-р Даяна Ангелова – кардиолог доброволец в МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ в Монтана.

Доктор Ангелов е уролог, а сестра му е кардиолог. Професионалният им път се събира в COVID-отделението на частната болница в Монтана, където са доброволци.

„Тя не беше много съгласна, но в крайна сметка някой трябваше да свърши тази работа и го направихме”, разкри д-р Ангелов.

„Пандемията и коронавирусът заемат всяка минута от живота ми. Няма нощ или ден - абсолютно всяка минута е заета с пациенти, с техните близки, които молят за помощ“, обясни д-р Ангелова.

Лекарите близнаци разпределят работата си и в още едно отделение за лечение на пациенти с коронавирус, но в „Пирогов” в София. Знаят, че днес ще пропуснат рождения ден на майка си, за да бъдат при своите пациенти.

„Ние си даваме кураж, но в повечето случай тя дава на мен, защото е доста по-опитна. Няма как да не се подкрепяме като брат и сестра, отделно и като колеги“, заяви урологът.

„За две години преживях неща, които хора за 50 не са. Мисля си, че всяко трудно нещо те прави по-силен“, заключи д-р Ангелова.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.