Съпричастност в пандемията

Полицай от Охранителна полиция в Бургас трогна карантинирано семейство като им купи лекарства. За „човешката постъпка” разказа в социалната мрежа Красимира Краева, която написа „Ще я бъде тая държава“.

Награда от МВР: Отличиха момче, помогнало на полицията (ВИДЕО)

В 8-я ден от карантината на семейството й, по телефона личният лекар изписва на съпруга й втори антибиотик и докато обсъждали вариантите как да купят лекарствата от аптеката по телефона позвънил полицаят от Второ РПУ-Бургас Милен Райков, за да извърши проверка по спазване на карантината.

Вместо официалната проверка, той попитал имат ли нужда от нещо и като разбрал проблема с личния си автомобил купил антибиотика и го занесъл на адреса.

ХИТ В МРЕЖАТА: Полицай помогна на закъсали на пътя момичета

„Когато ми казаха, че имат проблем им обясних , че мога да им ги закупя аз. Обясних случая в аптеката и не ми отказаха. Взех лекарството и го предадох на хората“, казва Милен Райков.

Добавя, че е направил жеста, защото го е почувствал за правилно.

„И аз съм минал през това. Изкарал съм две карантини. Това е един нормален жест. Биха го направили много хора“, добавя той.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.