Той очаква вирусът да започне да се разпространява по-активно

Милиардерът – основател на „Майкрософт“, Бил Гейтс предупреди, че заради коронавируса предстоящата зима ще бъде тежка, пише изданието „The Daily Beast“.

Бил Гейтс дарява още 70 млн. долара за ваксина срещу коронавируса

По време на участието си в телевизионно шоу той обясни, че се очаква вирусът да започне да се разпространява по-активно, тъй като през зимата хората прекарват повече време на закрито. Освен това в обществото се наблюдава известна умора от изпълнението на различни правила, свързани с профилактиката срещу разпространението на COVID-19.

Бил Гейтс: Пандемията от коронавирус ще приключи през 2022 г.

Някои неща, които хората се налага да правят, като например да стоят далече от приятелите си, не им се удава, каза той. Според Гейтс, следващите 6 - 8 месеца се очакват предимно лоши новини. След това обемът на ваксините ще се увеличи и в края на тунела ще се появи светлина, твърди той.

По-рано Бил Гейтс заяви, че ваксината срещу COVID-19 може да се появи в началото на следващата година, но се усъмни, че всички ваксини, които преминават трета фаза на изпитания в САЩ, ще бъдат ефективни.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Източник: БГНЕС