Актрисата разказа в „На кафе” харесва ли героинята си и какви трансформации предстоят за нея

Тази пролет хитовият криминален сериал „Братя” се завръща с втори сезон. Сред най-ярките персонажи в първия беше Ива Йосифова – бизнесдама, която изглеждаше готова на всичко за пари и успех. Актрисата Искра Донова разказва ще се пребори ли героинята й за семейството си или ще претърпи неуспех.

„Мисля, че стана ясно на всички, че няма да продължа да бъда любовница. Там не се получиха нещата – с Денис Топал приключихме. Надявам се посоката за Ива да е към запазване на семейството – нещо, което тя заяви в края на първи сезон”, каза Донова.

Криминалната драма „Братя“ се завръща с втори сезон тази пролет по NOVA

„Харесвам Ива. Тя наистина е безскрупулна, но това е една от причините да я харесвам.  По-скучно е да се играе нежна, добра и блага жена – предпочитам аз да съм активната. Надявам се Ива да успее да запази семейството си”, споделя актрисата.

По време на снимките на криминалната драма, въпреки напрежението, което пресъздават актьорите, и трудните ситуации, не липсват комични моменти.

„Най-драматичните моменти са най-трудни за снимане, но и там ти става най-смешно. Защото е толкова драматично, че в един момент прескачаш към смеха и край. Аз лично съм се смяла в много нелепи ситуации”, спомня си Искра.

Култовият сериал „Братя“ се завръща с втори сезон

Актрисата си припомни някои от последните снимачни дни от първи сезон на „Братя”, в които тя е била сецната и всяко движението било свързано със сериозен дискомфорт. Тогава „плавните” й движения по време на снимки са разсмивали всички.

Сред последните проекти на Искра Донова е представлението в Младежкия театър „Николай Бинев” – „Бившата мис от малкия град” по текстове на Мартин Макдона с режисьор Владимир Люцканов. Репетициите за пиесата не са минали без серия комични ситуации и търсене на мрачното у всеки един от героите.

В близко време актрисата ще започне работа с режисьора Ники Илиев по нов български филм, а ако ситуацията позволява друга лента с нейно участие ще направи своята премиера на голям екран. Подробности гледайте във видеото от „На кафе”.