Здравното заведение е върнало пациенти през изминалата нощ

В болницата в Гоце Делчев бяха заети и последните две легла. Скоростта, с която се заема легловата база е наистина тревожно. Темпото, с което расте броят на заразените, е сериозно и ако предстои да бъде такова проблемите предстоят.

Натискът върху болницата в Шумен се учеличава

Нови легла няма как да бъдат разкрити. Пациенти ще бъдат настанявани само ако преди тях други бъдат изписани.

„Няколко пациенти вече бяха връщани през нощта. Днес сме насрочили да ги видим отново и да преценим какво ще правим. Ще преценим кой ще бъде изписан, дали ще има изписани, и вече ще преценим дали да се пренасочат болните към друга болница, защото в момента няма просто къде да ги приемаме тези болни”, обясни д-р Ангел Тонгов.

 

 

Натискът върху медицинския персонал отново е огромен, разказват от болницата

„Трудно ни е физически, но издържаме, командироват ни от отделение в отделение, където се налага”, споделя медицинската сестра Ваня Досева.

В Гоце Делчев разчитат на помощ от млади кадри, като доктор Невсе Грошар, която е специализант в столицата, но дава дежурства и в Гоце Делчев.

„За мен е от огромно значение да помагаме на нашата болница, тъй като аз съм от тази община, имаме доста болни, ситуацията е доста напрегната, много малко са хората, които нямат индикации за хоспитализация, понякога даже идват и цели семейства, ситуацията в момента е доста напрегната”, казва тя.

Настанените в момента в болницата пациенти са на възраст между 40 и 70 години. От ръководството на болницата призоваха още веднъж да се спазват стриктно противоепидемичните мерки, за да се овладее поне донякъде бумът на новозаразените.

Повече гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК