Хората в района от десетилетия не си спомнят някой да е доживял до тази възраст

Едно столетие стана повод за празник в русенското село Кривина. Хората в района на Община Ценово от десетилетия не си спомнят някой да е доживял век. В знак на уважение към достолепната й възраст, хората изпълниха дома на 100-годишната рожденичка баба Мица Тонева.

Бивша учителка от Пловдив навърши 100 години (ВИДЕО)

В живописното село до устието на река Янтра във вторник цареше оживление, а всички пристигащи в центъра на Кривина търсеха къщата на баба Мица. Още на прага гостите посрещаше с пита и мед 20-годишната правнучка на юбилярката. Вековната годишнина баба Мица посрещна в добро настроение и добро здраве. Разказва, че трудно чува и краката не я държат, но въпреки това всеки ден е в градината, която сама поддържала до преди няколко години.

Над 80 000 столетници живеят в Япония

Жената е отгледала две дъщери и един син. Радва се на шестима внуци и десет правнуци. За всеки от тях заделя по нещо от пенсията си. А тя дойде навръх рождения й ден - донесе я лично пощальонът с букет и пожелания.

Столетницата няма рецепта за дълголетие. Казва само, че хората трябва да са добри и разумни и да вярват, че винаги след лошото идва по-добро.