Учениците от 5 до 12 клас преминават към дистанционно обучение

По- строги мерки срещу разпространението на коронавируса влизат в сила в Ямболска област. Учениците от 5 до 12 клас преминават към дистанционно обучение, реши оперативния щаб. 

Предлагат дистанционно обучение и ново работно време за заведенията в София

Затягането на мерките се налага, заради повишената заболеваемост и растящият брой на пациентите в лечебните заведения, посочи зам.- директорът на държавната болница д-р Валентин Вълчев след заседанието на щаба. Освен за учениците се въвежда и организация за нетските градини и яслите: 

„Те ще се затварят при болно дете или, член от персонала. Пенсионерските клубове се затварят до 24 март. Читалищата, както и залите ще работят с капацитет до 30 процента“. 

Работното време на заведенията няма да бъде променяно, но ще се следи дали се спазват мерките за безопасност. Отново ще се засилят проверките в големите хранителни магазини, решиха още от щаба. В момента в COVID отделенията на двете болници в Ямбол  са настанени 72 души, от които 6 в реанимация, заболеваемостта вече достига 330 на 100 000 население. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Затягането на мерките ще обхване и други градове. Частичен локдаун въвеждат и в Благоевград. Затварят се големите търговски обекти, кината, фитнесите. Големите ученици се връщат към онлайн обучението. В Бургаско също се обмислят още ограничения.