Уникалното бягство на птицата е заснето от известен блогър и съпругата му

Пингвин се спаси от косатки, скачайки в лодка с туристи, пише в. "Сън". Необичайната случка, разиграла се по време на туристическа обиколка на айсберги в протока Жерлаш, Антарктида, е документирана от блогъра Мат Карстън и съпругата му Ана.

Снимка на овдовели прегърнати пингвини спечели престижна награда (ВИДЕО+СНИМКА)

Уловените от съпрузите кадри показват как към екскурзионните лодки се приближава стадо косатки. В същото време туристите забелязват самотен пингвин във водата. Хищниците веднага съзират плячката и се впускат след нея, докато птицата яростно се мята между преследвачите си и туристите в лодките.

Очевидно съобразил, че с хората ще бъде в безопасност, пингвинът прави опит да скочи в една от лодките. Първоначално не успява, но след това хората му съдействат да се качи на борда.

Пингвини се разходиха по тревата на популярен стадион в Чикаго

Косатките, изгубили плячката си, бързо се отдалечават. Пингвинът остава още известно време в лодката, след което скача във водата на безопасно място и отплува.

"Беше щуро лично да наблюдаваме случката. Беше като "Нешънъл джиографик" на живо. Предполагам, че за пингвинът е голямо облекчение, че успя да се изплъзне от косатките", споделя Мат.

Източник: БТА