Вижте въведените ограничения от Столичната РЗИ

От утре - 12 март, в София се въвеждат временни противоепидемичните мерки. Това се налага заради покачване заболеваемостта от COVID-19 и достигната 14-дневна заболеваемост над 400 на 100 000 население на територията на София-град, информира Столичната РЗИ. 

Затягат мерките срещу COVID-19 в редица градове (ОБЗОР)

От заповед на регионалната здравна инспекция става ясно, че се преустановяват присъствените учебни занятия в училищата за учениците от пети до дванадесети клас, както и в университетите.

Малолетни и непълнолетни могат да посещават търговските центрове, включително моловете, само ако са придружени от пълнолетно лице.

Носенето на защитни маски на закрити обществени места е задължително. Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и питейните заведения, спортуващите на открито и закрито и др. 

Дистанционно обучение и ново работно време за заведенията в София

Посещенията в заведения за хранене и развлечения, с изключение на дискотеки, бар-клубове, пиано-барове, бар-вариете и нощни барове, се допускат при използване на не повече от 50% от капацитета им и осигуряване на физическа дистанция от 1.5 м. Не се допускат повече от 6 човека на една маса. Задължително носене на защитни маски от персонала на заведенията и при ограничено работно време в границите между 6.00 и 22.00 часа. През останалите часове на денонощието се допускат само доставки по домовете. 

Ето и цялата заповед: